BOLU / MERKEZ - HACI BAYRAM VELİ İMAM-HATİP ORTAOKULU

Mrt

Okulumuzda Yeşilay haftası kutlandı.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden  Ahmet Zeyd ÖZER Yıldız erkekler serbest güreş müsabası gruplar arası 3üncüsü olarak Türkiye şampiyonosu maçına gitmeye hak kazandı.

Ock

Yeşilay Kulübü Ocak ayı etkinlikleri kapsamında Senaryo kartları oyunu oynandı.Örnek senaryolardaki etkinlikler okunarak empati kurmaları ve oradaki öğrencilerim yanlış yaptığı davranışlar üzerinde konuşulacak.Sağlıklı beslenmenin önemi üzerine konuşuldu.

Ock

Yeşilay Kulübü ocak ayı etkinlikleri kapsamında okul rehber öğretmenimiz tarafından sınıflarda tütün bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Ock

Hacı Bayram Veli imam Hatip Ortaokulu olarak tüm öğrencilerimizle birlikte dönem sonu faaliyet haftasını coşkuyla ve keyifle kutladık. İlk dönemi bitirmenin heyecanını yaşarken keyifli ve öğretici bir hafta ile döneme veda etmeyi amaçladık.  Sınıflarımızda bilgi yarışmaları ve kelime oyunu ile  bilgilerimizi tazeledik. Görsel sanat  ve spor saati etkinlikleri ile öğrencilerimiz kabiliyetlerini sergiledi. Yine okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile  kermes düzenledik. Kermes geliri ile  ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bir nebze de olsa katkıda bulunduk.

Ara

“ Ben üzgünüm, ama onlara yorgunum dedim.”

“Ölene kadar sorumlusun, gönül bağı kurduğun her şeyden.”

“İnsanların tanımaya ayıracak zamanları yok artık. Aldıklarını hazır alıyorlar dükkanlardan. Ama dost satan dükkanlar olmadığı için dostsuz kalıyorlar.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

Dünyada  en çok baskısı yapılan, en çok okunan kitaplar arasında yer alan Küçük Prens adlı kitaptan bölümler okuduk. Çok güzel bir dersti. Öğrencilerimin birçoğu merak etti Küçük Prens’i. Merak etmeyenler de vardı  tabii. Saçma bulanlar da. Ama kitaptan birkaç bölüm  daha okuyunca   sıraya girdiler kitabı ödünç almak için.

Ara

Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu Çedes Kulubü olarak Filistin'e Yardım Kampanyası düzenledik.Öğrencilerimiz harçlıklarından ve kumbaralarında biriktirdikleri paralarndan bağışta bulundular. 6-C sınıfı öğrencimiz Abdullah İç  kumbarasında biriktirdiği 6300 tl nin hepsini bağışlayarak örnek bir davranışta bulundu. Toplamda 12.380 TL toplanarak Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize gönderilmiştir.

Ara

Tutum,Yatırım ve Türk Malları Haftası Kapsamında okulumuzda  tüm sınıflardan Sınıf Rehber Öğretmenleri öncülüğünde sınıf içi yerli malı etkinliği yapılarak öğrencilere bilinç kazandırma ve boykot ürünlerini tanıtma  etkinliği yapıldı.Okulumuz Çedes Kulübü çocukların çok tercih ettikleri  boykot ürünleri yerine tercih edebilecekleri yerli ürünleri tanıtan pano hazırladı.

Ara

Yeşilay Kulübü aralık ayı etkinlikleri kapsamında okul rehber öğretmenimiz tarafından sınıflarda teknoloji bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapılmış ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili okul panosu hazırlanmıştır. ...

Ara

Dilimizin Zenginliği projesi kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Aralık ayı için planlanan Yunus Emre kelimeleri ile oluşturduğumuz cümleler ve bu cümlelerden yola çıkarak hazırladığımız afişler öğrencilerimizi heyecanlandırdı.Yunus Emreyi anlamak adına özel bir çalışma oldu. Okulumuzu ilde yapılan yarışmada 6-C sınıfından Mehmet Akif DEDE'nin afişi  temsil edecek. Kendisine başarılar diliyoruz.